L'Orri

Formatgets de quagulació làctica a partir de llet crua de cabra i maceració en oli d'oliva suau i herbes aromàtiques (Orenga, alfàbrega, sajolida i romaní). De crosta nua i pasta compacta sense forats.

De llarga tradició al Pirineu, on s'elabora des dels anys 80 (inicialment a Músser, La Cerdanya). Es presenta en forma de formatgets cilíndrics, d'uns 2-3 cm d'alt i 3 de diàmetre, envasats en els pots de vidre on realitzen la maduració (apartir de 60 dies fins a un any). El Pot Petit (380 gr) amb 6 formatgets, el Mitjà (780 gr) de 15 formatgets i el Gran (1.780 gr) de 30 peces.

Nota de Tast: Formatge de textura més trencadissa, aroma i sabor complexos. Recorda els curats de cabra, amb tons àcids pujats fins que van apareixent els matisos a bosc de primavera que li confereixen les herbes macerades. De retrogust molt persistent, nomès apte per als amants dels formatges amb caràcter.

Ideal per a presentar trossejat en amanides, amb un cop de gratinat en torrades, arrebossat i fregit, combinat amb dolç (mermelada, codonyat...), etc. De múltiples possiblitats en restauració.

Formatgers

     C/ Afores s/n. Masia L'Oliva. 25790 Oliana. Alt Urgell   |    © Formatges L'Oliva 2020